Active Topics

Berita Gamer

Borak Berkaitan Game Online

Moderators: Paktam, faizridwan

User avatar
Nursahirah74
Junior Moderator
Junior Moderator
Brigadier General
Brigadier General
Malaysia
Posts in topic: 6
Posts: 4000
Joined: Thu Nov 22, 2018 3:35 pm
Mood:
Has thanked: 20 times
Gender:

PINGAT

Re: Berita Gamer

Post by Nursahirah74 » Fri Feb 01, 2019 11:35 pm

Matasepet wrote:
Fri Feb 01, 2019 11:34 pm
Nursahirah74 wrote:
Fri Feb 01, 2019 11:32 pm
Matasepet wrote:
Wed Jan 30, 2019 11:14 pm

Dapat meleka kan kita

Eleh entah2 kamu pun sma takda beza pun 😂😂😂
Saya main kadang ii je
Yela tu kadang2 😏😏 berapa jam untuk game saja ??
❤️ara 🐼

Matasepet
Ahli Forum
Mejor
Mejor
Negeri Selangor, Malaysia
Posts in topic: 6
Posts: 1631
Joined: Thu Nov 22, 2018 11:25 am
Mood:
Has thanked: 7 times
Gender:

Re: Berita Gamer

Post by Matasepet » Fri Feb 01, 2019 11:56 pm

Nursahirah74 wrote:
Fri Feb 01, 2019 11:35 pm
Matasepet wrote:
Fri Feb 01, 2019 11:34 pm
Nursahirah74 wrote:
Fri Feb 01, 2019 11:32 pm



Eleh entah2 kamu pun sma takda beza pun 😂😂😂
Saya main kadang ii je
Yela tu kadang2 😏😏 berapa jam untuk game saja ??
Saya dah set masa utk apa ii je
EVOS(Zxuan) 8-) :ugeek:

User avatar
Nursahirah74
Junior Moderator
Junior Moderator
Brigadier General
Brigadier General
Malaysia
Posts in topic: 6
Posts: 4000
Joined: Thu Nov 22, 2018 3:35 pm
Mood:
Has thanked: 20 times
Gender:

PINGAT

Re: Berita Gamer

Post by Nursahirah74 » Sat Feb 02, 2019 11:16 am

Matasepet wrote:
Fri Feb 01, 2019 11:56 pm
Nursahirah74 wrote:
Fri Feb 01, 2019 11:35 pm
Matasepet wrote:
Fri Feb 01, 2019 11:34 pm

Saya main kadang ii je
Yela tu kadang2 😏😏 berapa jam untuk game saja ??
Saya dah set masa utk apa ii je
😱😱 yeke bagus la macam tu pandai mengurus masa 😊😊
❤️ara 🐼

User avatar
Paktam
Junior Moderator
Junior Moderator
Brigadier General
Brigadier General
Negeri Perak, Malaysia
Posts in topic: 3
Posts: 3547
Joined: Thu Nov 22, 2018 9:21 am
Has thanked: 15 times
Been thanked: 9 times
Gender:

PINGAT

Re: Berita Gamer

Post by Paktam » Sat Feb 02, 2019 11:18 am

Matasepet wrote:
Fri Feb 01, 2019 11:34 pm
Nursahirah74 wrote:
Fri Feb 01, 2019 11:32 pm
Matasepet wrote:
Wed Jan 30, 2019 11:14 pm

Dapat meleka kan kita

Eleh entah2 kamu pun sma takda beza pun 😂😂😂
Saya main kadang ii je
Yeke kadang ii main
🙈 NI M€¥¥ NI 🙈

User avatar
Paktam
Junior Moderator
Junior Moderator
Brigadier General
Brigadier General
Negeri Perak, Malaysia
Posts in topic: 3
Posts: 3547
Joined: Thu Nov 22, 2018 9:21 am
Has thanked: 15 times
Been thanked: 9 times
Gender:

PINGAT

Re: Berita Gamer

Post by Paktam » Sat Feb 02, 2019 11:18 am

zylajasmine wrote:
Wed Jan 09, 2019 2:47 pm
Image
COD:BO4 tak menghampakan

Muhammad Saufi Hassan
saufi@mediaprima.com.my

Jika anda berminat untuk bermain pelbagai genre permainan secara dalam talian (multiplayer) dan mahu cabaran luar biasa, pastinya siri permainan Call of Duty: Black Ops 4 (COD:BO4) adalah jawapannya.

Beberapa bulan lalu, pemaju permainan terkemuka, Treyarch mengeluarkan siri terbaru COD: BO4 sekali gus mencipta fenomena luar biasa dalam kalangan peminat e-Sport seluruh dunia.

Seperti sebelum ini, siri permainan berkenaan membawakan konsep perspektif penembak pertama (FPS) dan pemain boleh memilih 10 operator tentera yang memiliki dua gajet berteknologi tinggi.
Image
Walaupun siri permainan berkenaan menampilkan senario peperangan futuristik termasuk pilihan persenjataan yang pelbagai, siri permainan ini nyata tidak menghampakan.

Secara asasnya, pemain boleh memilih sebanyak 10 operator tentera yang memiliki dua gajet khusus dan setiap operator mempunyai kelengkapan gajet berbeza.

Gajet kepunyaan setiap operator itu boleh digunakan pemain dan ia menampilkan sistem guna pakai mengikut masa atau ‘cooldown.’

Pemaju siri permainan itu turut memperkenalkan satu operator baru untuk setiap operasi. Kini siri permainan itu sudah memasuki episod pertama operasi dan memperkenalkan seorang operator tentera dikenali dengan nama ‘Zero.’

Zero dilengkapi dengan gajet khusus seperti mampu untuk menggodam sistem persenjataan operator lain dan memberi kelebihan buat pasukannya.

Selain Zero, pemain boleh memilih 10 lagi operator antaranya Torque yang dilengkapi dengan kawat duri dan penghadang gelombang mikro, Clash memiliki gajet bom ‘Flash Bang’ serta perisai, Battery (pelancar grenad dan bom berangkai).
Image
Penulis berkesempatan untuk mencuba permainan itu dan ternyata ia sebuah siri permainan berkonsepkan ‘rentak pantas’ (fast-paced). Pada masa sama turut menjadi cabaran terbesar kepada pemain.

Pada peringkat awal, penulis agak skeptikal dengan konsep permainan yang menampilkan rentak pantas, namun pengalaman pertama bermain siri permainan ini ternyata mengubah persepsi berkenaan.

Ia bukan permainan yang hanya menampilkan bentuk permainan dalam talian, tanpa mod permainan jalan cerita (kempen solo) malah menawarkan pelbagai genre permainan.

Jika hari ini, kebanyakan pemaju berlumba-lumba untuk mencipta genre permainan pertempuran secara ramai (battle royale), siri permainan ini turut menawarkan genre sama.
Image
Tambah mengagumkan, terdapat lebih enam genre permainan antaranya Team Deathmatch, Safeguard, Heist dan beberapa mod lagi untuk pemain.

Walaupun harga permainan ini agak mahal iaitu sekitar RM249 untuk edisi biasa, tetapi penulis merasakan bahawa ia berbaloi kerana siri terbaru COD:BO4 ini bukan hanya menawarkan permainan dalam talian malah memberi pengalaman yang berbeza.

Pengeluaran edisi ini juga tepat pada masanya apabila semua pemain kita mencari judul permainan yang menawarkan mod permainan Battle Royale kerana ia menjadi kegilaan semua kaki games.

Artikel ini disiarkan pada : Khamis, 3 January 2019 @ 12:17 PM
Game ni best jugak ni
🙈 NI M€¥¥ NI 🙈

Matasepet
Ahli Forum
Mejor
Mejor
Negeri Selangor, Malaysia
Posts in topic: 6
Posts: 1631
Joined: Thu Nov 22, 2018 11:25 am
Mood:
Has thanked: 7 times
Gender:

Re: Berita Gamer

Post by Matasepet » Sat Feb 02, 2019 11:57 am

Paktam wrote:
Sat Feb 02, 2019 11:18 am
zylajasmine wrote:
Wed Jan 09, 2019 2:47 pm
Image
COD:BO4 tak menghampakan

Muhammad Saufi Hassan
saufi@mediaprima.com.my

Jika anda berminat untuk bermain pelbagai genre permainan secara dalam talian (multiplayer) dan mahu cabaran luar biasa, pastinya siri permainan Call of Duty: Black Ops 4 (COD:BO4) adalah jawapannya.

Beberapa bulan lalu, pemaju permainan terkemuka, Treyarch mengeluarkan siri terbaru COD: BO4 sekali gus mencipta fenomena luar biasa dalam kalangan peminat e-Sport seluruh dunia.

Seperti sebelum ini, siri permainan berkenaan membawakan konsep perspektif penembak pertama (FPS) dan pemain boleh memilih 10 operator tentera yang memiliki dua gajet berteknologi tinggi.
Image
Walaupun siri permainan berkenaan menampilkan senario peperangan futuristik termasuk pilihan persenjataan yang pelbagai, siri permainan ini nyata tidak menghampakan.

Secara asasnya, pemain boleh memilih sebanyak 10 operator tentera yang memiliki dua gajet khusus dan setiap operator mempunyai kelengkapan gajet berbeza.

Gajet kepunyaan setiap operator itu boleh digunakan pemain dan ia menampilkan sistem guna pakai mengikut masa atau ‘cooldown.’

Pemaju siri permainan itu turut memperkenalkan satu operator baru untuk setiap operasi. Kini siri permainan itu sudah memasuki episod pertama operasi dan memperkenalkan seorang operator tentera dikenali dengan nama ‘Zero.’

Zero dilengkapi dengan gajet khusus seperti mampu untuk menggodam sistem persenjataan operator lain dan memberi kelebihan buat pasukannya.

Selain Zero, pemain boleh memilih 10 lagi operator antaranya Torque yang dilengkapi dengan kawat duri dan penghadang gelombang mikro, Clash memiliki gajet bom ‘Flash Bang’ serta perisai, Battery (pelancar grenad dan bom berangkai).
Image
Penulis berkesempatan untuk mencuba permainan itu dan ternyata ia sebuah siri permainan berkonsepkan ‘rentak pantas’ (fast-paced). Pada masa sama turut menjadi cabaran terbesar kepada pemain.

Pada peringkat awal, penulis agak skeptikal dengan konsep permainan yang menampilkan rentak pantas, namun pengalaman pertama bermain siri permainan ini ternyata mengubah persepsi berkenaan.

Ia bukan permainan yang hanya menampilkan bentuk permainan dalam talian, tanpa mod permainan jalan cerita (kempen solo) malah menawarkan pelbagai genre permainan.

Jika hari ini, kebanyakan pemaju berlumba-lumba untuk mencipta genre permainan pertempuran secara ramai (battle royale), siri permainan ini turut menawarkan genre sama.
Image
Tambah mengagumkan, terdapat lebih enam genre permainan antaranya Team Deathmatch, Safeguard, Heist dan beberapa mod lagi untuk pemain.

Walaupun harga permainan ini agak mahal iaitu sekitar RM249 untuk edisi biasa, tetapi penulis merasakan bahawa ia berbaloi kerana siri terbaru COD:BO4 ini bukan hanya menawarkan permainan dalam talian malah memberi pengalaman yang berbeza.

Pengeluaran edisi ini juga tepat pada masanya apabila semua pemain kita mencari judul permainan yang menawarkan mod permainan Battle Royale kerana ia menjadi kegilaan semua kaki games.

Artikel ini disiarkan pada : Khamis, 3 January 2019 @ 12:17 PM
Game ni best jugak ni
Zaman bile main Call Of duty ni😂 .. orang main PUBG ngn FREE FIRE. ..baru best
EVOS(Zxuan) 8-) :ugeek:

User avatar
Nursahirah74
Junior Moderator
Junior Moderator
Brigadier General
Brigadier General
Malaysia
Posts in topic: 6
Posts: 4000
Joined: Thu Nov 22, 2018 3:35 pm
Mood:
Has thanked: 20 times
Gender:

PINGAT

Re: Berita Gamer

Post by Nursahirah74 » Sat Feb 02, 2019 12:08 pm

Matasepet wrote:
Sat Feb 02, 2019 11:57 am
Paktam wrote:
Sat Feb 02, 2019 11:18 am
zylajasmine wrote:
Wed Jan 09, 2019 2:47 pm
Image
COD:BO4 tak menghampakan

Muhammad Saufi Hassan
saufi@mediaprima.com.my

Jika anda berminat untuk bermain pelbagai genre permainan secara dalam talian (multiplayer) dan mahu cabaran luar biasa, pastinya siri permainan Call of Duty: Black Ops 4 (COD:BO4) adalah jawapannya.

Beberapa bulan lalu, pemaju permainan terkemuka, Treyarch mengeluarkan siri terbaru COD: BO4 sekali gus mencipta fenomena luar biasa dalam kalangan peminat e-Sport seluruh dunia.

Seperti sebelum ini, siri permainan berkenaan membawakan konsep perspektif penembak pertama (FPS) dan pemain boleh memilih 10 operator tentera yang memiliki dua gajet berteknologi tinggi.
Image
Walaupun siri permainan berkenaan menampilkan senario peperangan futuristik termasuk pilihan persenjataan yang pelbagai, siri permainan ini nyata tidak menghampakan.

Secara asasnya, pemain boleh memilih sebanyak 10 operator tentera yang memiliki dua gajet khusus dan setiap operator mempunyai kelengkapan gajet berbeza.

Gajet kepunyaan setiap operator itu boleh digunakan pemain dan ia menampilkan sistem guna pakai mengikut masa atau ‘cooldown.’

Pemaju siri permainan itu turut memperkenalkan satu operator baru untuk setiap operasi. Kini siri permainan itu sudah memasuki episod pertama operasi dan memperkenalkan seorang operator tentera dikenali dengan nama ‘Zero.’

Zero dilengkapi dengan gajet khusus seperti mampu untuk menggodam sistem persenjataan operator lain dan memberi kelebihan buat pasukannya.

Selain Zero, pemain boleh memilih 10 lagi operator antaranya Torque yang dilengkapi dengan kawat duri dan penghadang gelombang mikro, Clash memiliki gajet bom ‘Flash Bang’ serta perisai, Battery (pelancar grenad dan bom berangkai).
Image
Penulis berkesempatan untuk mencuba permainan itu dan ternyata ia sebuah siri permainan berkonsepkan ‘rentak pantas’ (fast-paced). Pada masa sama turut menjadi cabaran terbesar kepada pemain.

Pada peringkat awal, penulis agak skeptikal dengan konsep permainan yang menampilkan rentak pantas, namun pengalaman pertama bermain siri permainan ini ternyata mengubah persepsi berkenaan.

Ia bukan permainan yang hanya menampilkan bentuk permainan dalam talian, tanpa mod permainan jalan cerita (kempen solo) malah menawarkan pelbagai genre permainan.

Jika hari ini, kebanyakan pemaju berlumba-lumba untuk mencipta genre permainan pertempuran secara ramai (battle royale), siri permainan ini turut menawarkan genre sama.
Image
Tambah mengagumkan, terdapat lebih enam genre permainan antaranya Team Deathmatch, Safeguard, Heist dan beberapa mod lagi untuk pemain.

Walaupun harga permainan ini agak mahal iaitu sekitar RM249 untuk edisi biasa, tetapi penulis merasakan bahawa ia berbaloi kerana siri terbaru COD:BO4 ini bukan hanya menawarkan permainan dalam talian malah memberi pengalaman yang berbeza.

Pengeluaran edisi ini juga tepat pada masanya apabila semua pemain kita mencari judul permainan yang menawarkan mod permainan Battle Royale kerana ia menjadi kegilaan semua kaki games.

Artikel ini disiarkan pada : Khamis, 3 January 2019 @ 12:17 PM
Game ni best jugak ni
Zaman bile main Call Of duty ni😂 .. orang main PUBG ngn FREE FIRE. ..baru best


Game apa la kamu main ni 😅😅 hahah
❤️ara 🐼

Matasepet
Ahli Forum
Mejor
Mejor
Negeri Selangor, Malaysia
Posts in topic: 6
Posts: 1631
Joined: Thu Nov 22, 2018 11:25 am
Mood:
Has thanked: 7 times
Gender:

Re: Berita Gamer

Post by Matasepet » Sat Feb 02, 2019 1:21 pm

Matasepet wrote:
Sat Feb 02, 2019 11:57 am
Paktam wrote:
Sat Feb 02, 2019 11:18 am
zylajasmine wrote:
Wed Jan 09, 2019 2:47 pm
Image
COD:BO4 tak menghampakan

Muhammad Saufi Hassan
saufi@mediaprima.com.my

Jika anda berminat untuk bermain pelbagai genre permainan secara dalam talian (multiplayer) dan mahu cabaran luar biasa, pastinya siri permainan Call of Duty: Black Ops 4 (COD:BO4) adalah jawapannya.

Beberapa bulan lalu, pemaju permainan terkemuka, Treyarch mengeluarkan siri terbaru COD: BO4 sekali gus mencipta fenomena luar biasa dalam kalangan peminat e-Sport seluruh dunia.

Seperti sebelum ini, siri permainan berkenaan membawakan konsep perspektif penembak pertama (FPS) dan pemain boleh memilih 10 operator tentera yang memiliki dua gajet berteknologi tinggi.
Image
Walaupun siri permainan berkenaan menampilkan senario peperangan futuristik termasuk pilihan persenjataan yang pelbagai, siri permainan ini nyata tidak menghampakan.

Secara asasnya, pemain boleh memilih sebanyak 10 operator tentera yang memiliki dua gajet khusus dan setiap operator mempunyai kelengkapan gajet berbeza.

Gajet kepunyaan setiap operator itu boleh digunakan pemain dan ia menampilkan sistem guna pakai mengikut masa atau ‘cooldown.’

Pemaju siri permainan itu turut memperkenalkan satu operator baru untuk setiap operasi. Kini siri permainan itu sudah memasuki episod pertama operasi dan memperkenalkan seorang operator tentera dikenali dengan nama ‘Zero.’

Zero dilengkapi dengan gajet khusus seperti mampu untuk menggodam sistem persenjataan operator lain dan memberi kelebihan buat pasukannya.

Selain Zero, pemain boleh memilih 10 lagi operator antaranya Torque yang dilengkapi dengan kawat duri dan penghadang gelombang mikro, Clash memiliki gajet bom ‘Flash Bang’ serta perisai, Battery (pelancar grenad dan bom berangkai).
Image
Penulis berkesempatan untuk mencuba permainan itu dan ternyata ia sebuah siri permainan berkonsepkan ‘rentak pantas’ (fast-paced). Pada masa sama turut menjadi cabaran terbesar kepada pemain.

Pada peringkat awal, penulis agak skeptikal dengan konsep permainan yang menampilkan rentak pantas, namun pengalaman pertama bermain siri permainan ini ternyata mengubah persepsi berkenaan.

Ia bukan permainan yang hanya menampilkan bentuk permainan dalam talian, tanpa mod permainan jalan cerita (kempen solo) malah menawarkan pelbagai genre permainan.

Jika hari ini, kebanyakan pemaju berlumba-lumba untuk mencipta genre permainan pertempuran secara ramai (battle royale), siri permainan ini turut menawarkan genre sama.
Image
Tambah mengagumkan, terdapat lebih enam genre permainan antaranya Team Deathmatch, Safeguard, Heist dan beberapa mod lagi untuk pemain.

Walaupun harga permainan ini agak mahal iaitu sekitar RM249 untuk edisi biasa, tetapi penulis merasakan bahawa ia berbaloi kerana siri terbaru COD:BO4 ini bukan hanya menawarkan permainan dalam talian malah memberi pengalaman yang berbeza.

Pengeluaran edisi ini juga tepat pada masanya apabila semua pemain kita mencari judul permainan yang menawarkan mod permainan Battle Royale kerana ia menjadi kegilaan semua kaki games.

Artikel ini disiarkan pada : Khamis, 3 January 2019 @ 12:17 PM
Game ni best jugak ni
Zaman bile main Call Of duty ni😂 .. orang main PUBG ngn FREE FIRE. ..baru best
Pubg ngn ff tk reti main
EVOS(Zxuan) 8-) :ugeek:

User avatar
Paktam
Junior Moderator
Junior Moderator
Brigadier General
Brigadier General
Negeri Perak, Malaysia
Posts in topic: 3
Posts: 3547
Joined: Thu Nov 22, 2018 9:21 am
Has thanked: 15 times
Been thanked: 9 times
Gender:

PINGAT

Re: Berita Gamer

Post by Paktam » Sat Feb 02, 2019 2:58 pm

Nursahirah74 wrote:
Sat Feb 02, 2019 12:08 pm
Matasepet wrote:
Sat Feb 02, 2019 11:57 am
Paktam wrote:
Sat Feb 02, 2019 11:18 am


Game ni best jugak ni
Zaman bile main Call Of duty ni😂 .. orang main PUBG ngn FREE FIRE. ..baru best


Game apa la kamu main ni 😅😅 hahah
Main je game pape pun
🙈 NI M€¥¥ NI 🙈

User avatar
Nursahirah74
Junior Moderator
Junior Moderator
Brigadier General
Brigadier General
Malaysia
Posts in topic: 6
Posts: 4000
Joined: Thu Nov 22, 2018 3:35 pm
Mood:
Has thanked: 20 times
Gender:

PINGAT

Re: Berita Gamer

Post by Nursahirah74 » Sat Jun 22, 2019 9:51 pm

PERMAINAN APLIKASI APA YANG BOLE .. BERI MANFAAT KEPADA KITA 🤔🤔
❤️ara 🐼

Post Reply

Return to “Game Online”