Active Topics

Apakah Perniagaan Offline?

Perniagaan-Perniagaan Yang Dijalankan Secara Fizikal

Moderators: sallehB, Aziantermizi

Post Reply
User avatar
johnmalaya
Global Moderator
Global Moderator
Ahli Baru
Negeri Perak, Malaysia
Posts in topic: 1
Posts: 11
Joined: Wed Nov 21, 2018 4:31 pm
Location: Perak, Malaysia
Mood:
Has thanked: 4 times
Gender:

Apakah Perniagaan Offline?

Post by johnmalaya » Thu Nov 22, 2018 4:07 pm

Image

Perniagaan Offline Fisikal ini Anda perlu menyediakan modal yang agak besar untuk menyediakan stok di kedai anda. Pekerja serta perlu ada pekerja di permis.

Pelanggan terhad pada pelanggan di sekitar kedai sahaja, dan dijangkakan pelanggan akan berkurang pada hari bekerja. Dan memerlukan lebih banyak pengiklanan dan pemasaran. Juga perlukan sebuah website untuk mengiklankan kedai di internet dan media sosial. Ia juag mempunyai risiko yang agak besar untuk stabil dalam sesebuah bisnes, ia memakan masa. Apa yang kita dapat lakukan untuk mengurangkan risiko ialah bermula dari bawah. Sekiranya jualan anda tidak sebanyak yang anda target, dengan menjual secara kecil-kecilan bagi melalui bisnes online tidak akan memberi impak yang besar sehingga boleh merugikan kerana tidak memerlukan kos permulaan dan operasi yang banyak. Masa untuk keluargasangat terhad supaya anda boleh membahagikan masa di antara perniagaan dan peribadi.

Walaubagaimana pun bukan semua perniagaan boleh di buat secara dalam talian bagi mengelakkan risiko-risiko dan kelemahan-kelemahan diatas. Sebagai contoh, Bengkel baik pulih kereta, khidmat memasak, khidmat jahitan baju dan lain-lain yang seangkatan perlu dijalankan secara fizikal atau Offline.

Namun pengiklanan seperti di google atau di forum-forum seperti ini dapat membantu meninkatkan jumlah pelanggan serterusnya peningkatan dalam pendapatan anda.

Post Reply

Return to “Perniagaan Fizikal (Offline)”