Active Topics

rezeki

Tazkirah Umum Dalam Hal Ehwal Hukum Hakam Islam

Moderator: yatiyusof

User avatar
zylajasmine
Global Moderator
Global Moderator
Mejor General
Mejor General
Malaysia
Posts in topic: 24
Posts: 4322
Joined: Mon Nov 19, 2018 9:03 pm
Mood:
Has thanked: 14 times
Been thanked: 78 times
Gender:

PINGAT

Re: rezeki

Post by zylajasmine » Thu Feb 28, 2019 9:26 pm

zylajasmine wrote:
Thu Feb 28, 2019 9:26 pm
Rahsia rezeki datang tak putus. Amalkan ini selalu.

Image
Image
*❀﷽❀*
💖🌹ZylaJasmine🌹💖

User avatar
zylajasmine
Global Moderator
Global Moderator
Mejor General
Mejor General
Malaysia
Posts in topic: 24
Posts: 4322
Joined: Mon Nov 19, 2018 9:03 pm
Mood:
Has thanked: 14 times
Been thanked: 78 times
Gender:

PINGAT

Re: rezeki

Post by zylajasmine » Thu Feb 28, 2019 9:27 pm

zylajasmine wrote:
Thu Feb 28, 2019 9:26 pm
zylajasmine wrote:
Thu Feb 28, 2019 9:26 pm
Rahsia rezeki datang tak putus. Amalkan ini selalu.

Image
Image
Image
*❀﷽❀*
💖🌹ZylaJasmine🌹💖

User avatar
zylajasmine
Global Moderator
Global Moderator
Mejor General
Mejor General
Malaysia
Posts in topic: 24
Posts: 4322
Joined: Mon Nov 19, 2018 9:03 pm
Mood:
Has thanked: 14 times
Been thanked: 78 times
Gender:

PINGAT

Re: rezeki

Post by zylajasmine » Thu Feb 28, 2019 9:27 pm

zylajasmine wrote:
Thu Feb 28, 2019 9:27 pm
zylajasmine wrote:
Thu Feb 28, 2019 9:26 pm
zylajasmine wrote:
Thu Feb 28, 2019 9:26 pm
Rahsia rezeki datang tak putus. Amalkan ini selalu.

Image
Image
Image
Image
*❀﷽❀*
💖🌹ZylaJasmine🌹💖

User avatar
zylajasmine
Global Moderator
Global Moderator
Mejor General
Mejor General
Malaysia
Posts in topic: 24
Posts: 4322
Joined: Mon Nov 19, 2018 9:03 pm
Mood:
Has thanked: 14 times
Been thanked: 78 times
Gender:

PINGAT

Re: rezeki

Post by zylajasmine » Wed Mar 06, 2019 12:33 pm

Lesson 1: rezeki is not always just about money. Being happy is rezeki too.
Lesson 2: when you think you’re at your worst, there’s always something good happening in your life that you didn’t notice. Learn to notice it.
Lesson 3: Allah is the best of planners. Be patient.
*❀﷽❀*
💖🌹ZylaJasmine🌹💖

User avatar
zylajasmine
Global Moderator
Global Moderator
Mejor General
Mejor General
Malaysia
Posts in topic: 24
Posts: 4322
Joined: Mon Nov 19, 2018 9:03 pm
Mood:
Has thanked: 14 times
Been thanked: 78 times
Gender:

PINGAT

Re: rezeki

Post by zylajasmine » Wed Mar 20, 2019 12:59 pm

7 AMALAN MENJEMPUT REZEKI

1) Solat awal waktu. Lagi 10 - 20 minit nak azan dah ready ambil wudhuk. Jadikan kebiasan sampai lah lepas ni kalau solat akhir waktu tu rasa serbasalah gila

Ramai yang sibuk jaga rezeki dengan orang tapi lupa & tak jaga hubungan dgn pemberi rezeki
*❀﷽❀*
💖🌹ZylaJasmine🌹💖

User avatar
zylajasmine
Global Moderator
Global Moderator
Mejor General
Mejor General
Malaysia
Posts in topic: 24
Posts: 4322
Joined: Mon Nov 19, 2018 9:03 pm
Mood:
Has thanked: 14 times
Been thanked: 78 times
Gender:

PINGAT

Re: rezeki

Post by zylajasmine » Wed Mar 20, 2019 12:59 pm

2) Solat Dhuha.
- Ekslusifkan masa dengan Allah dulu sebelum buat kerja lain.
- Baca surah Al-Waqiah lepas Dhuha (takkan miskin sampai bila bila)
- Bilangan rakaat tu let say biasanya buat 2 rakaat, now tambah jadi 4, 6 & 8. Ikut kemampuan, setiap 2 rakaat kena bagi salam.
*❀﷽❀*
💖🌹ZylaJasmine🌹💖

User avatar
zylajasmine
Global Moderator
Global Moderator
Mejor General
Mejor General
Malaysia
Posts in topic: 24
Posts: 4322
Joined: Mon Nov 19, 2018 9:03 pm
Mood:
Has thanked: 14 times
Been thanked: 78 times
Gender:

PINGAT

Re: rezeki

Post by zylajasmine » Wed Mar 20, 2019 1:00 pm

3) Tahajjud
- Buat 7 hari berturut then bila dah biasa, buat consistently
- Buat presentation dekat Tuhan di waktu 1/3 malam. Cerita je dekat DIA apa kita nak, be specific. Nak kulit glass skin? Mintak. Nak jadi kaya raya? Mintak. Senang cerita mintak je Allah kan Maha Pemurah
*❀﷽❀*
💖🌹ZylaJasmine🌹💖

User avatar
zylajasmine
Global Moderator
Global Moderator
Mejor General
Mejor General
Malaysia
Posts in topic: 24
Posts: 4322
Joined: Mon Nov 19, 2018 9:03 pm
Mood:
Has thanked: 14 times
Been thanked: 78 times
Gender:

PINGAT

Re: rezeki

Post by zylajasmine » Wed Mar 20, 2019 1:00 pm

4) Sedekah
Masa sedekah tu pasang niat or sambil dalam hati cakap, ‘Ya Allah semoga dengan aku memberi ni aku dapat jadi jutawan suatu hari nanti dan dapat beri lebih banyak lagi dekat yang memerlukan’

Latih diri memberi waktu TIADA bukan bila dah KAYA je.
*❀﷽❀*
💖🌹ZylaJasmine🌹💖

User avatar
zylajasmine
Global Moderator
Global Moderator
Mejor General
Mejor General
Malaysia
Posts in topic: 24
Posts: 4322
Joined: Mon Nov 19, 2018 9:03 pm
Mood:
Has thanked: 14 times
Been thanked: 78 times
Gender:

PINGAT

Re: rezeki

Post by zylajasmine » Wed Mar 20, 2019 1:00 pm

5) Baca Al-Quran
Paling malas sekali pun baca 1 baris sekali dengan terjemahan. Buat setiap hari secara paksa pun lantak lah nanti lama lama insyaAllah hati lembut nak baca tu rajin je silap silap sehari 3 muka surat terus.
*❀﷽❀*
💖🌹ZylaJasmine🌹💖

User avatar
zylajasmine
Global Moderator
Global Moderator
Mejor General
Mejor General
Malaysia
Posts in topic: 24
Posts: 4322
Joined: Mon Nov 19, 2018 9:03 pm
Mood:
Has thanked: 14 times
Been thanked: 78 times
Gender:

PINGAT

Re: rezeki

Post by zylajasmine » Wed Mar 20, 2019 1:02 pm

6) Istighfar setiap hari
Okay yg ni kalau rasa malas sgt nak buat lepas solat boleh buat time drive pergi kerja ke, time beratur kat atm ke, tengah iron baju ke, sebelum tidur ke. Baca 33x
‘innahazalarizkunamalahuminnafad’
Astaghfirullah
Allahuakhbar
Subhanallah
Alhamdulillah
*❀﷽❀*
💖🌹ZylaJasmine🌹💖

Post Reply

Return to “Tazkirah Umum”