Active Topics

Search found 53 matches

Return

by zylajasmine
Wed Nov 21, 2018 11:38 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Perkenalkan Diri Anda

ForumAdmin wrote:
Tue Nov 20, 2018 7:05 pm
Anda boleh memperkenalkan diri anda disi beserta ucapan ringkas tetapi anda tidak boleh menulis umur atau tarikh lahir disini
Assalamualaikum dan salam perkenalan dari saya. saya zila dari perak.. selamat berforum ye semua.. sambil mengeratkan silaturahim, ilmu pun dapat.. In Sha Allah :P :P
by zylajasmine
Thu Nov 22, 2018 11:42 am
Jump to forum
Jump to topic

Huruf Dalam Al-Quran

Huruf dalam Alquran Sejak 1200 tahun silam, ketika dunia blm mengenal KOMPUTER atau alat hitung sejenis, IMAM SYAFI'I telah mampu mendata JUMLAH masing-masing HURUF dalam AL-QURĀN secara detail dan tepat. Imam Syafi’i dalam kitab Majmu al-Ulum wa Mathli’u an Nujum dan dikutip oleh Imam ibn ‘Arabi da...
by zylajasmine
Sat Nov 24, 2018 5:35 pm
Jump to forum
Jump to topic

Kisah Nabi-Nabi

Aisyah binti Abu Bakar Radhiallahu anhumma pernah ditanya oleh salah seorang sahabat. “Apakah yang Nabi lakukan ketika berada di rumah bersama istri-nya?” “Dahulu Nabi biasa membantu pekerjaan rumah keluarganya”. tutur Aisyah Radhiallahu anhaa” (HR Bukhari). Tidak akan jatuh maruah seorang lelaki ji...
by zylajasmine
Sun Nov 25, 2018 1:35 pm
Jump to forum
Jump to topic

Anak Nurul Iman Berboling

Image
teka-teka.. ni siapa ? :lol:


Image
eh eh eh.. boleh baling ke tuh? macam melantun je bola tu.. :P :P
Image
hmm :?: :?: :?: betul ke salah cara baling ni?
by zylajasmine
Thu Nov 22, 2018 11:19 am
Jump to forum
Jump to topic

Peribahasa

Pacat ingin menjadi ular.. Apa yang dimaksudkan dengan peribahasa tersebut? Mesti tak pernah dengar kan. Cepat cepat jawab. 🐍🐍🐍🐍
by zylajasmine
Mon Nov 26, 2018 12:03 pm
Jump to forum
Jump to topic

Perkara yang JANGAN buat jika kaki Terseliuh

JANGAN LAKUKAN 4 PERKARA INI SEJURUS KAKI TERSELIUH! 1. JANGAN URUT Elakkan terus mengurut kawasan yang tercedera. Mengurut sejurus sahaja kecederaan berlaku adalah sangat menyakitkan dan boleh menyebabkan bengkak lebih teruk. Urutan hanya dibenarkan selepas 48-72 jam kecederaan berlaku. 2. JANGAN T...
by zylajasmine
Tue Nov 27, 2018 12:24 am
Jump to forum
Jump to topic

Kerana Aku Seorang Wanita

Jadi perempuan kena kental, Usah putus asa, Tapi harus tetap berusaha, Jika jatuh, harus bangkit lagi, Berdiri dan terus berlari, Tetaplah terus melangkah usah berhenti, Berjalanlah maju ke depan dan bukan mundur ke belakang, Jika ada suara langau yang kata kau tidak boleh berjaya biarkan saja, Pek...
by zylajasmine
Wed Nov 28, 2018 10:25 am
Jump to forum
Jump to topic

Andai Dapat Ku Undurkan Masa

https://i.ibb.co/5v1fkFb/asrama-lelaki.jpg ha.. kalau kome nak tahu.. ni la asrama budak lelaki dulu.. sebelum kome duduk yang sekarang ni.. ini rupa nya tahu.. sekarang ni alhamdulillah dah.. katil sorang satu.. fazia ingat lagi, dulu atap ni bocor2 . budak lelaki selalu gak mandi air hujan . bila...
by zylajasmine
Wed Nov 28, 2018 9:58 am
Jump to forum
Jump to topic

Jom Belajar Cakap Serawak

hai korang semua.. loghat Serawak ni antara loghat yang susah sikit kita nak faham.. Lain dengan loghat Sabah.. kalau Sabah sedikit sebanyak kita akan faham.. Jom kita mula.. KEPAK maksud = letih Contoh ayat : Kepak nyawa ku lekak berekot tadik. maksudnya : Letih betul lepas aku berlari tadi. :P :P ...
by zylajasmine
Sun Nov 25, 2018 10:37 pm
Jump to forum
Jump to topic

Sajian Lawak

Pernah kawan Cina saya bertanya bulan Puasa ni "U all semua tentu letih yer" Saya jawab "kita dah biasa tiap2 tahun puasa tak ler rasa letih..." Kawan saya berkata lagi " Really..?..Habis tu bila bulan puasa jer ada iklan bunyi 'You Soooo Tired....You Sooo Tired... Pastu makan buah date.." Saya keta...